Πυρετός συσκέψεων στην Αθήνα ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον κ. Αβραμόπουλο, με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, με στόχο την προετοιμασία της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Η ομάδα θα πραγματοποιήσει νέα σύσκεψη την Τετάρτη.

Στο μεταξύ, στις 2 το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση στη Βουλή οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με τη συμμετοχή τους στη διαπραγμάτευση που θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής.

Στις 5 στο απόγευμα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του σε περίπου μία εβδομάδα.

Ο κ. Σαμαράς πάντως ενημερώνεται συνεχώς από τους συνεργάτες του, ενώ αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο και άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

«Η συμφωνία των κυρίων Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη αφορά στόχους 4ετίας» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Πηγή: skai.gr