Τι δηλώνουν τα υπόλοιπα κόμματα για τη νέα κυβέρνηση

Για κυβέρνηση με σαφές δεξιό περιεχόμενο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνει ότι τόσο οι επιλογές των προσώπων στα υπουργεία, όσο και οι διαφαινόμενες προγραμματικές συγκλίσεις των τριών κομμάτων είναι ενδεικτικές των συμμαχιών που προτίθεται να οικοδομήσει η νέα κυβέρνηση, ακολουθώντας το δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση», σχολιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού, υπογραμμίζουν ακόμα στην ανακοίνωσή τους.

«Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία», προσθέτουν ακόμα.

Η νέα συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική πλουτοκρατία να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Σημειώνεται ακόμα ότι η αναδιαπραγμάτευση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της κρίσης, ενώ καλεί σε λαϊκή συσπείρωση και πάλη προκειμένου να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημητρης Δασκαλόπουλος, σχολίασε ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί όχι από τη σύνθεση και τις προθέσεις της, αλλά από το έργο της.
Πηγή: skai.gr