Βενιζέλος: Στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η πρώτη μάχη αναδιαπραγμάτευσης

Την κρισιμότητα των ερχόμενων εβδομάδων τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση και τη στελέχωση της κυβέρνησης.

«Οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και πολλά θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες», προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως η Αθήνα πρέπει να ετοιμασθεί για την επόμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα λάβει χώρα στα τέλη Ιουνίου, και θα αποτελέσει την «πρώτη μάχη για την αναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, θα αναλάβει να μεταφέρει στην επερχόμενη συνδιάσκεψη του Eurogroup το μήνυμα πως «η Ελλάδα έχει κυβέρνηση».

Πρωτύτερα, ο κ. Βενιζέλος έχει αναφερθεί στο σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του θα συμμετέχει με «εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα» και πως το ζήτημα των στελεχών που θα απαρτίσουν το κυβερνητικό σχήμα θα οριστικοποιηθεί το βράδυ.

Παρά ταύτα, ο Αντώνης Σαμαράς ορκίθηκε ως πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια που έλαβε χώρα στις 16.00

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως αρνήθηκε να συμμετάσχει στην «εθνική διαπραγματευτική ομάδα» που θα αναλάβει τη συνεννόηση με τους πιστωτές και τους εταίρους της Αθήνας.
Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος