Ευ. Βενιζέλος: Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με δυνατό ΠΑΣΟΚ

«Την Κυριακή οι Έλληνες καλούνται να πάρουν μια κρίσιμη απόφαση, να δώσουν εντολή για την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», τόνισε από το Μενίδι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης, καθώς «έχει ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας». Τόνισε ότι ο άξονας του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρός: «είναι το συμφέρον των Eλλήνων, το συμφέρον της πατρίδας».

«Αν δεν υπάρξει ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή για μια κυβέρνηση Εθνικής συνευθύνης τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Με τις θυσίες των Ελλήνων. Αλλά και με το τεράστιο πολιτικό κόστος που πλήρωσε η παράταξη, το ΠΑΣΟΚ». «Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Η λύση βρίσκεται στα χέρια, τη δουλειά, τον αγώνα των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας «προσωπική αθλιότητα» να λεει ότι «οι κυβερνήσεις μας δεν μπορούσαν να διαπραγματευτούνε με την Μέρκελ, επειδή η Γερμανία τους κρατούσε στο χέρι λόγω της Siemens και των καταστάσεων για ενισχύσεις κομμάτων και πολιτικών». Ο κ. Βενιζέλος, είπε μάλιστα, ότι με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ταπεινώνει τη χώρα, γιατί τα λόγια του μεταδίδονται στο εξωτερικό». Ο τόπος κυβερνιέται με υπογραφές και δεσμεύσεις, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «η Δευτέρα να βρει την Ελλάδα μια χώρα που λειτουργεί, μια κανονική χώρα που μπορεί ενωμένη να προχωρήσει μπροστά», λέγοντας ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στη δημοκρατία, ψήφος στην πρόοδο», ενώ είπε για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ότι «την Κυριακή το βράδυ ξεκινάμε και την προσπάθεια για την αναγέννηση της παράταξης».
Πηγή: skai.gr