Β. Σιαρλή: Οι ελληνικές εκλογές θα κρίνουν τις αποφάσεις της Κύπρου

Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θα κρίνει το κατά πόσον η κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των επιλογών που έχει ενώπιον της για στήριξη του τραπεζικού συστήματος, διαμήνυσε την Παρασκευή ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

«Δεν είναι απαραίτητο ότι θα ζητήσουμε δάνειο από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Υπάρχουν και άλλες επιλογές ή συνδυασμός επιλογών. Αυτά τα θέματα όμως θα αποφασιστούν όταν θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα θα καθορίσει και την πορεία των αποφάσεων για την Κύπρο αλλά και άλλων κρατών της ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύπριος υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης πριν από το βράδυ της Κυριακής.

Μιλώντας μετά από γεύμα που παρέθεσε ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών, ο υπουργός απέφυγε να πει περισσότερα για το ύψους της βοήθειας που ενδεχομένως να λάβει η Κύπρος ως διακρατικό δάνειο από τη Ρωσία. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι όντως συνεχίζονται οι επαφές με τρίτες χώρες.

«Είμαστε σε επαφή με τρίτες χώρες για εξασφάλιση δανεισμού ωστόσο η επιλογή δεν είναι μόνο μια. Υπάρχουν επιλογές ή συνδυασμός επιλογών», τόνισε.

Παράλληλα εξήγησε ότι «δεν περιοριστήκαμε μόνο σε μια επιλογή για να μπορούμε σε περίπτωση ανάγκης να αποταθούμε οπουδήποτε μπορούμε για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας».
Πηγή: skai.gr