Κλείσιμο

Π. Λάμπρου: Δε θα μείνουμε πάση θυσία στο ευρώ - Στ. Σταυρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα και τα παίρνει πίσω

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να διατηρήσει τη χώρα στο ενιαίο νόμισμα με κάθε τίμημα δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Πάνος Λάμπρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο skai.gr και τον Γιάννη Αργυρό από κοινού με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Α' Αθήνας, και πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Στέλιο Σταυρίδη.

«Η χώρα δε θα μείνει πάση θυσία στο ευρώ. Δεν θα θέσουμε το πρόγραμμά μας προς έγκριση από την τρόικα. Η δημοκρατία ακόμη υπάρχει. Δεν θα πάμε στη Μέρκελ στη Γερμανία ή τη Γαλλία για να εγκρίνει το επίδομα ανεργίας. Άλλοι τα κάνουν αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τα 2/3 της κοινωνίας, δηλαδή αυτούς που υποφέρουν από το μνημόνιο.

«Έχουμε δημοσιευμένες θέσεις για το πρόγραμμά μας» τόνισε ο κ. Λάμπρου. Η ΝΔ κάνει προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα. Η αστυνομία είναι απούσα σε γειτονιές όπως το Πέραμα και παρούσα για να καταστείλει διαδηλώσεις του ελληνικού λαού πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της λιτότητας. Πόσο κοστίζουν τα τέσσερα υποβρύχια από τη Γερμανία που πήραμε; τρία δισ. ευρώ. Θα βρούμε χρήματα από τους μη έχοντες λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν έχω πληρώσει χαράτσια και ηλεκτρικό» πρόσθεσε.

Ο κ. Λάμπρου σημείωσε ότι η σημερινή εικόνα της Ελλάδας αποτέλεσμα της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Μην βάζουμε στην ίδια μοίρα τον χιτλερισμό με τον Κουφοντίνα» ανέφερε, όσον αφορά την χρησιμοποίηση βίας από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Λάμπρου τόνισε δε, ότι δεν είναι σωστός ο όρος λαθρομετανάστευση. «Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι,  υπάρχουν κυκλώματα» είπε.

Εκτίμησε δε, ότι τη Δευτέρα στις 18 Ιουνίου η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα αναγκαστεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση της Αριστεράς για να μην έρθει στην εξουσία η ΝΔ και τα μνημονιακά κόμματα.

Για ανακολουθία
όσον αφορά τις θέσεις του κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ο κ. Σταυρίδης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεει όλα και τα παίρνει πίσω όλα. Λετε για προσλήψεις 100.000 ατόμων και κρατικοποιήσεις και μετά τα παίρνετε πίσω. Χαίρομαι, αλλά κάποιοι θέλουν να σάς ψηφίσουν για να προσληφθούν στο δημόσιο. Είπατε ότι θα αφοπλίσετε την αστυνομία, πώς θα μπορέσει να κάνει το έργο του ο αστυνομικός το πήρατε πίσω και αυτό» τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν προσδοκίες και φέρνουν ανεργία. «Θέλουμε όλοι ένα ασφαλέστερο κοινωνικό μοντέλο, το ζητούμενο είναι πώς θα παράγουμε τον πλούτο για να χρηματοδοτήσουμε τις υπηρεσίες της πρόνοιας. Αυτό πρέπει να γίνει κατά τη ΝΔ από ιδιωτικές επενδύσεις. Μεγάλες προσοφοδόρες επενδύσεις με κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα» υπογράμμισε.

«Να κάνουμ
ε αυτό που μας αναλογεί (...) επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή να αναμορφώσουμε το μηχανισμό της δημόσιας διοίκησης» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Τόνισε ότι σε αυτά που έγιναν στην Ελλάδα, σημαιοφόρος και στρατός ήταν Αριστερά, με όποια κοινωνική ομάδα να θέλει προνόμια να κρατά το κοινωνικό σύνολο όμηρο. «Πρωτοστάτης των παράλογων προνομίων είναι Αριστερά. Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η Αριστερά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης.

«Ποιο είναι το καθηγητικό κατεστημένο που επέβαλε την αθλιότητα και την αφισορύπανση που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια; διερωτήθηκε το στέλεχος της ΝΔ. «Την επιβάλλει το 5% των φοιτητών μια θλιβερή πλειοψηφία» πρόσθεσε.

«Να καταγγείλουμε το μνημόνιο, αλλά μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας; Χρειάζεται η επανεκκίνηση της οικονομίας» δήλωσε.

Ο κ. Σταυρίδης δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να καταδικάζεται, και δικαίως, η βία της Χρυσής Αυγής και να μην καταδικάζεται ο Κουφοντίνας.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας