Αλ. Τσίπρας: Κρίσιμο δημοψήφισμα στις 17 Ιουνίου

Το δικό του δίλημμα στους εκλογείς έθεσε εκ νέου ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του από την Καβάλα, σε αντιδιαστολή στο δίλημμα «μνημόνιο ή δραχμή» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Ή θα εγκρίνετε το Μνημόνιο ή θα εγκρίνετε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» δήλωσε από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στις 17 Ιουνίου το πραγματικό δίλημμα είναι ένα και μοναδικό: Ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας ότι «φεύγει το χθες, το σάπιο και φαύλο πολιτικό κατεστημένο της δικομματικής μεταπολίτευσης, φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα χαρακτήρισε «αδελφό κεντροδεξιό κόμμα» της ΝΔ τη Χρυσή Αυγή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε και στην γερμανίδα καγκελάριο κάνοντας λόγο για «προεκλογική κορώνα της κυρίας Μέρκελ ότι, δήθεν, η τήρηση του Μνημονίου είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.»

«Πού το βρήκε αυτό γραμμένο; Ποιο άρθρο των ευρωπαϊκών Συνθηκών θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια της λιτότητας; Που ακούστηκε ότι η εξόντωση ενός λαού και η διάλυση μιας χώρας είναι όρος για τη συμμετοχή της στο ευρώ;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr