Κυπριακή καταδίκη της επίθεσης Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Την επίθεση που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη καταδίκασε και το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του κυπριακού κόμματος Γιώργου Λουκαΐδη. «Καμία ανοχή, είναι η απάντηση του ΑΚΕΛ, σε όσους σπέρνουν τον τυφλό φανατισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκαΐδης.

«Η φασιστική-αντικομμουνιστική ιδεολογία της εκλογικά ενισχυμένης Χρυσής Αυγής αποκαλύφθηκε ξανά, αυτή την φορά ενώπιον των τηλεοπτικών δεκτών. Η δημόσια αποθράσυνση αυτών των φασιστικών οργανώσεων συνδέεται με το αίσθημα ανοχής στη λειτουργία τους που ορισμένοι συνειδητά καλλιεργούν, την οικονομική κρίση και την ανέχεια που ολοένα και εντείνεται στην Ελλάδα και τον τυφλό φανατισμό και καλλιέργεια μίσους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Όπως τόνισε, η φασιστική ακροδεξιά βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις ανισότητες που προκαλεί το καπιταλιστικό σύστημα και εκμεταλλευόμενη την ανοχή ή και στήριξη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε άλλα επίπεδα, αποθρασύνεται αλλά ταυτόχρονα δείχνει και το πραγματικό της πρόσωπο, δηλαδή, το μισαλλόδοξο αντικομουνισμό, την κατάργηση του δημοκρατικού διαλόγου, τον τυφλό φανατισμό και τέλος τις ανοικτές επιθέσεις κατά της σωματικής ακεραιότητας των υποστηρικτών της αντίθετης άποψης.

«Καμία ανοχή, είναι η απάντηση του ΑΚΕΛ, σε όσους σπέρνουν τον τυφλό φανατισμό, δημαγωγώντας. Τα πολιτικά κόμματα, η κοινωνία πρέπει να αποβάλει κάθε είδους εθνικιστική ρητορεία κάθε είδους προπαγάνδα που καλλιεργεί τον φόβο. Η πάλη ιδεών και ο διάλογος, οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες είναι ένα πράγμα, και η συνειδητή ή ασυνείδητη υπόθαλψη του φασισμού και η εκκόλαψη των αυγών του φιδιού είναι άλλο» ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης.
Πηγή: skai.gr