Μοσκοβισί: Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να κινητοποιηθεί άμεσα για την Ισπανία

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, επισήμανε ότι «η ευρωζώνη είναι έτοιμη να κινητοποιήσει γρήγορα τους μηχανισμούς διάσωσης, για να βοηθήσει την ισπανική κυβέρνηση εάν εκείνη το επιθυμεί».

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει ακόμα πως «σεβόμαστε την κυριαρχία μίας μεγάλης χώρας σαν την Ισπανία, σε σχέση με αυτά που ζητά».

Σημειώνεται ότι από πλευράς Ισπανίας ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι θα παρθούν αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια της ευρωζώνης, ο Ισπανός πρωθυπουργός αναγνώρισε χθες ότι η χώρα του χρειάζεται βοήθεια αλλά επίσημα δεν έχει ακόμα εκφράσει ένα τέτοιο αίτημα. Εξάλλου ο Λουίς Ντε Γκουίντος, Ισπανός υπουργός Οικονομικών, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει πρόθεση να ζητήσει ένα σχέδιο βοήθειας προτού λάβει την αναφορά του ΔΝΤ για τις ισπανικές τράπεζες στις 11 Ιουνίου.

Πάνω σ’ αυτό ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ισπανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις».
Πηγή: Αμαλία Διώτη, Παρίσι