Γαλλία: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Μοσκοβισί, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ είπε «αλυσοδεμένη είναι η χώρα στις υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου». Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπει στην ατζέντα, αν η Αθήνα αποτύχει να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τη νέα δανειακή σύμβαση που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις του στη γαλλική τηλεόραση ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε «το ερώτημα θα τεθεί, χωρίς αμφιβολία.... αν οι ίδιοι οι Έλληνες δε σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους» και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο κ. Μοσκοβισί, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι αν κερδίσει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα καταργήσει τη δανειακή σύμβαση, είπε ότι αυτή η θέση «περιπλέξει σε μεγάλο βαθμό» την κατάσταση και παραδέχθηκε ότι ίσως υπάρξουν «αντιδράσεις εδώ κι εκεί» σχετικά με την πιθανότητα η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη.

Πάντως, υπογράμμισε ότι θα εργαστεί για να αποφευχθεί το συγκεκριμένο σενάριο.

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές τράπεζες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, είπε ότι θα ήταν καλύτερα να χρηματοδοτηθούν από τον ESM, παρά από τις κυβερνήσεις.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μοσκοβισί, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ είπε «αλυσοδεμένη είναι η χώρα στις υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου».
Πηγή: Επιμέλεια: Δέσποινα Χριστοπούλου
0 0 Bookmark

Απόρρητο