Κλείσιμο

Αλ. Παπαρήγα: Το όχι στο μνημόνιο είναι ασυμβίβαστο με το πάση θυσία στην ΕΕ

Όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο, είπε η Αλέκα Παπαρήγα την Τετάρτη κατά την περιοδεία της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στρέφοντας τα πυρά της στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε εκείνους που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, ότι εγκληματούν σε βάρος του λαού.

Σημείωσε πως το «όχι στο μνημόνιο, όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ε.Ε» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα. Όπως είπε, «ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ασυμβίβαστη η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΚΚΕ παλεύει γι' αυτό σε συνδυασμό, βεβαίως, με το να γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, και ο φυσικός, και ο υπόγειος, και ο υπέργειος και ο πλούτος που έχουν παράξει οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια».

Εκτίμησε ότι «το ΚΚΕ πρέπει να είναι πανίσχυρο στη Βουλή, να αξιοποιήσει τη δυνατότητα στην επόμενη Bουλή που θα είναι κινούμενη άμμος, να υπάρξουν κάποιοι νόμοι που να ανατρέπουν κάτι, έστω και ένας νόμος φιλολαϊκός να βγει είναι θετικό. Και πάνω απ' όλα πρέπει να οργανωθεί ο λαός για να διεκδικήσει το ψωμί του στο ενδεχόμενο της άναρχης πτώχευσης».

Το απόγευμα (19.00) η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει σε ανέργους στον Κορυδαλλό.
Πηγή: skai.gr