Αλταφάζ για Λαγκάρντ: Η Κομισιόν δεν πιστεύει ότι όλοι οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες

Αρνήθηκε να σχολιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του εκπρόσωπου της, τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκαρντ για τους Έλληνες και τη φοροδιαφυγή.

Αρχικά περιορίσθηκε να δηλώσει ότι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζονται αλλά είναι διαφορετικά όργανα, ενώ μετά απο πολλές ερωτήσεις πήρε αποστάσεις λέγοντας ότι δεν πιστεύει πως ότι όλοι οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες.

Σχετικά με τη πάταξη της φοροδιαφυγής, ο Αμαντέου Αλταφάζ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα, ενώ υπογράμμισε ότι την ίδια άποψη ασπάζονται και οι ελληνικές αρχές.

Χαρακτηριστικά ανέφερε αδυναμίες στην εφαρμογή των φορολογικών μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με έλλειψη προσωπικού, δεξιοτήτων και εργαλείων (π.χ. πληροφοριακής υποστήριξης).

Επίσης ανέφερε, για ακόμη μια φορά, ότι είναι σημαντικό οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν την ευθύνη του προγράμματος.

Τέλος, είπε ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα έως ότου σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σχολιάζοντας τις δηλώσεις Λαγκάρντ για τους Έλληνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας είπε ότι «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί βαρύτατες θυσίες τα προηγούμενα χρόνια και αξίζει το σεβασμό όλων».


Πηγή: Σίμος Πιπερίδης