Αλ. Τσίπρας στο Channel 4: και οι δύο πλευρές έχουν στα χέρια τους «πυρηνικά όπλα»

Η Ευρώπη κατανοεί πλέον ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, δηλώνει σε συνέντευξή του στο βρετανικό Channel 4 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Τονίζει, ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, τις αμέσως επόμενες μέρες οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν τον επόμενο και όπως εκτιμά «επόμενος θα είναι η Ιταλία, που έχει χρέος 1,9 τρισ. χρέος, ενώ η Ελλάδα έχει 350 δισ.».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εκφράζει την πεποίθηση ότι δε θα επιμείνουν στη λιτότητα, προσθέτοντας πάντως «Δεν ξέρω αν μπλοφάρουν ή αν προσπαθούν να μειώσουν τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχουμε εκλογές και θέλουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να είναι στην κυβέρνηση και όχι εμάς».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Γερμανία δεν «μπλοφάρει» και επιμένει στα μέτρα λιτότητας ή στην έξοδο από το ευρώ, ο κ. Τσίπρας απαντά ότι κατά την άποψή του δε θα επιμείνουν και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να συζητήσουμε για μία πραγματική λύση στο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας παρομοίασε το δίλημμα που θέτουν οι ξένοι ηγέτες ως μία κατάσταση ψυχρού πολέμου.

Είπε ακόμα ότι και οι δύο πλευρές έχουν στα χέρια τους «πυρηνικά όπλα» λέγοντας ότι το ζήτημα είναι να βρεθεί μία λύση, ώστε να μη χρειαστεί καμία πλευρά να πυροδοτήσει τα όπλα της. Επίσης, ζήτησε από την κα. Μέρκελ να «χαμηλώσει το εγώ της και να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική λιτότητας είναι η λάθος πολιτική και να προσπαθήσει να συνεργαστεί μαζί μας πάνω σε μία κοινή λύση, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της κοινωνικής υποδομής».

Τέλος, σημειώνει ότι δε θα δεχτούν να «εκβιάζονται από απειλές, που ξέρουμε ότι θα είναι έντονες μέχρι το τελευταίο λεπτό... Ήδη βλέπουμε ότι η πραγματική διαπραγμάτευση άρχισε στις 6 Μαΐου, μέχρι τότε μας έλεγαν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

Πηγή: skai.gr