Νέο «όχι» Παπαρήγα σε συνεργασίες

«Δεν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής σε κυβέρνηση οποιασδήποτε μορφής μετά τις εκλογές» επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου η Αλέκα Παπαρήγα καλώντας τους πολίτες να αναδείξουν το ΚΚΕ πιο ισχυρό.

Η γγ του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό, καθώς αυτά που ισχυρίζεται ότι θα κάνει δεν θα τα κάνει.

Όπως είπε «το ΚΚΕ δεν μετέχει σε μια κυβέρνηση διαχείρισης σε βάρος του λαού. Θα ήταν εύκολο για το ΚΚΕ να βρει δικαιολογίες και να προσέλθει στην κυβέρνηση για να υπηρετήσει το λαό μέσα από την λεγόμενη «κυβερνώσα αριστερά». Έτσι θα είχαμε κάποιες κυβερνητικές θεσούλες και υπουργεία. Δεν παίρνουμε μέρος γιατί ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε βάρος του λαού, παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων, ακόμα και ψηφοφόροι μας επιθυμούν την συμμετοχή μας γιατί μας έχουν εμπιστοσύνη, ξέρουν ούτε είμαστε άφοβοι, δεν ταλαντευόμαστε, δεν κάνουμε πίσω».

Η κα. Παπαρήγα ζήτησε «από τον εργαζόμενο λαό στη νέα εκλογική μάχη να μας δώσει με την ψήφο του δύναμη, ένα είδος εντολής δηλαδή, να ακυρωθούν τα μνημόνια, οι αντιλαϊκές συμβάσεις, όλα τα μέτρα που ψηφίσθηκαν από την αρχή της κρίσης και ενδιάμεσα σ΄ αυτήν την βουλή που θα προκύψει.

Σύμφωνα με την κα. Παπαρήγα: «Ο δρόμος της ΕΕ, με το σημερινό ή κάποιο τροποποιημένο «Σύμφωνό» της, αν βαθύνει η κρίση στην Ευρωζώνη, σημαίνει σχετική και απόλυτη εξαθλίωση, ανεργία, καταπίεση, μόνιμη ανασφάλεια. Κανένα νέο Σύμφωνο, κανένα νέο Μνημόνιο ή νέα Δανειακή Συμφωνία δεν θα έρθει σε αντιπαράθεση με το στρατηγικό στόχο της ΕΕ που είναι: Ανταγωνιστικότητα - επιχειρηματικότητα - κερδοφορία και αυτός ο στόχος εξυπηρετείται μόνο με όλο και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζόμενων».

Τέλος, ανέφερε ότι «απειλούν το λαό με την χρεοκοπία αν δεν σκύψει το κεφάλι στην ΕΕ και στους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, στο ΝΑΤΟ και στην στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ».
Πηγή: skai.gr