Κλείσιμο

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι τρεις αρχηγοί (upd)

Τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που έλαβαν διερευνητικές εντολές, τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλο, συναντά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε : «Ο λαός δεν έστειλε απλά ένα μήνυμα αλλά έδωσε εντολή συνεργασίας να αλλάξουμε πολιτική και να παραμείνουμε στο ευρω. Έδωσε εντολή για βιώσιμη κυβέρνηση συνεργασίας έως τις ευρωεκλογές πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Μετά από τη συνάντηση του προέδρου με τους τρεις αρχηγούς, θα ακολουθήσουν συναντήσεις κατά μόνας με τους υπόλοιπους αρχηγούς, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Προεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ο τεμαχισμένος διάλογος δε βοηθά στη συνεννόηση, σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Δεν έχω μεγάλες ελπίδες, δεν έχω αισιοδοξία, αλλά θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα οικουμενικής κυβέρνησης», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης.

Στην ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατρίας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σύμφωνα με το άρθρο 37 παράγραφος 3 του Συντάγματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαίου.

Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.
Πηγή: skai.gr