Κλείσιμο

Α. Τσίπρας: «Πόρτα» στη ΝΔ, «παράθυρο» για συνεργασία με άλλες δυνάμεις

Το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Οι προγραμματικές θέσεις Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού μας σχεδίου διακυβέρνησης. Έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτήριας αφού οι υπογραφές αποτελούν τραγωδία για το λαό και τον τόπο. Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε ο ελληνικός λαός από την πόρτα.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης, εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας το εννοούσαμε και το εννοούμε αυτό που ζητήσαμε» δήλωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «την ακύρωση των βάρβαρων μέτρων και την αντικατάστασή τους από μέτρα ανάπτυξης για τη στήριξη των φτωχών και αδύναμων στρωμάτων».

Χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο καλπονοθευτικό, και πρόσθεσε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται η συνεργασία με άλλες δυνάμεις.

Απηύθυνε δε, προειδοποίηση στους ξένους παράγοντες «να σεβαστούν λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση με ψήφο μη δοκιμάσουμε τεχνητό κλίμα εκβιασμών. Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε χθες από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί».
Πηγή: skai.gr