Αλταφάζ: Οι έλληνες ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κάλεσε τους έλληνες ηγέτες ο εκπρόσωπος Tύπου του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Αμαντέου Αλταφάζ την επομένη των βουλευτικών εκλογών.

«Στα χέρια αυτών που εξέλεξε ο λαός βρίσκεται η ευθύνη της χώρας. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα κράτη μέλη και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Όμως η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη» διεμήνυσε.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό, κυρίαρχο κράτος. Οι πολίτες της ψήφισαν και εξέλεξαν αυτούς που θα αναλάβουν την ευθύνη της χώρας» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, προσθέτοντας ότι τα ευρωπαϊκά όργανα και το Eurogroup έχουν επανειλημμένως επισημάνει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος επισήμανε ότι «είναι ουσιαστικής σημασίας η πλήρης και έγκυρη εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος, ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι και να οδηγηθεί το χρέος της χώρας σε βιώσιμα επίπεδα».

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δει ποιο κυβερνητικό σχήμα θα είναι βιώσιμο την επομένη των κοινοβουλευτικών εκλογών.

Η Επιτροπή «ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει» στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, δήλωσε από την πλευρά της η Πία Αρενκίλντε Χάνσεν, μια από τις εκπροσώπους της Επιτροπής.

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Ως την Πέμπτη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σχετικές προσπάθειες, διαφορετικά διερευνητικές θα λάβουν ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος και στην συνέχεια του τρίτου.

Πηγή: skai.gr