Ο Στ. Μάνος στο skai.gr: Δεν είμαι σκληρά φιλελεύθερος είμαι σκληρά πρακτικός

Αρνητικός δηλώνει ο πρόεδρος της Δράσης στην επιτυχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μπροστά στις δυσκολίες του τόπου, έστω και στην περίπτωση που συνεργαστούν μετά τις εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο των προεκλογικών συζητήσεων που διοργανώνει το skai.gr, ο Στέφανος Μάνος προειδοποίησε πως σε περίπτωση που συνεχιστεί η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η χρεοκοπία της χώρας είναι βέβαιη. Παρατηρεί ωστόσο μεγάλη ρευστότητα στην πολιτική σκηνή, με το αποτέλεσμα των εκλογών να παραμένει αβέβαιο.

Δηλώνει πως θα παραμείνει στην πολιτική έστω και αν η Δράση δεν μπει στη Βουλή, ενώ υπεραμύνθηκε της αντίληψης ότι το κόμμα του είναι προσωποκεντρικό. «Θα αδικούσα τους 200 και υποψηφίους του κόμματος εάν πίστευα κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Μάνος.

Για τις κριτικές που δέχεται αναφορικά με τις φιλελεύθερες απόψεις του, δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν εκπροσωπεί τον σκληρό φιλελευθερισμό, ωστόσο «είμαι σκληρά πρακτικός». Προανήγγειλε ότι θα καταργήσει όλες τις εισφορές στους μισθούς, μέτρο που θα οδηγήσει στο να αυξηθούν κατά 17,5%.


Ο πρόεδρος της Δράσης πραγματοποίησε δριμεία κριτική ενάντια στον Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι παλαιότερός του στην πολιτική και αξίζει να αναρωτηθεί κανείς τι έχει κάνει πέρα από την «παρακαταθήκη των Σκοπίων». Αναφέρθηκε και στις επιλογές ανθρώπων που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Σαμαράς και ειδικότερα στην επιλογή του Μαρκόπουλου και του Τσιμπιλίδη.

Ο κ. Μάνος αναφέρθηκε και στην περίοδο της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας πως τους δύο πρώτους μήνες που ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας ήταν αισιόδοξος, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε. «Προκαταβολικά είχα κάνει κριτική, είπα τη γνώμη μου για το τι έπρεπε να γίνει, τίποτα όμως δεν έγινε, ήρθαν αμέσως τα λάθος μέτρα» ανέφερε για την περίοδο εκείνη.

Ερωτηθείς για την αποτυχημένη συνεργασία του με το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Δράσης δήλωσε πως η ίδια ήθελε οπωσδήποτε να ηγείται, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι εύκολο να συνεννοηθείς με την Ντόρα» και για αυτό το λόγο ναυάγησε η συνεργασία.

«Σε ένα μήνα θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα», υποστήριξε ακόμα ο κ. Μάνος, ξεκινώντας με την παραδοχή ότι σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού υπάρχει τρομερή σπατάλη.
Πηγή: skai.gr