Κουβέλης: Δε θα μετατραπούμε σε τσόντες του μνημονίου

Κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα απηύθυνε ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου και απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα κυβέρνηση «τύπου παπαδήμου», λέγοντας ότι ένα τέτοιο σχήμα είναι απόδειξη ήττας της πολιτικής.

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο για συνεχείς αλλαγές στις θέσεις του, πρόσθεσε ότι δεν θέλει τη στήριξη του κ. Καμμένου και εξέφρασε την ελπίδα την επομένη των εκλογών το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ -προς τα οποία θα απευθυνθεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης- να μετακινηθούν από τις σημερινές θέσεις τους για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ στις 6 Μαΐου και όσο αποδοκιμαστούν τα κόμματα του μονόδρομου και ηττηθεί η πολιτική τους, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να αλλάξει ρότα η χώρα, να αξιοποιηθούν οι νέες δυνατότητες που διαφαίνονται και στην Ευρώπη για την βαθμιαία απαγκίστρωση από τα μνημόνια»,είπε ο κ. Κουβέλης.

«Η Δημοκρατική Αριστερά και εγώ προσωπικά δεν θα μετατραπούμε σε τσόντες του μνημονίου για να καταλάβουμε υπουργικές καρέκλες. Ούτε ποτέ θα διακινδυνεύσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας με τυχοδιωκτικές κινήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και σημείωσε πως υπό το πρίσμα αυτό, καλεί τους πολίτες «να ψηφίσουν ελεύθερα, με το μυαλό και την καρδιά τους, να ψηφίσουν με θυμό αλλά και με ψυχραιμία, ποτέ από φόβο», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Πηγή: skai.gr