Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Όλγα Κεφαλογιάννη στο skai.gr

Μιλώντας στο skai,gr, στο πλαίσιο των διαδικτυακών συζητήσεων που διοργανώνονται ενόψει των εκλογών, η υποψήφια με τη ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, δηλώνει πως η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον το πρόβλημα στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη ολόκληρη η Ευρώπη αναζητάει πλέον πολιτικές ανάπτυξης καθώς, όπως και η Ελλάδα, έτσι και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. έχουν πρόβλημα χρέους.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου η Ελλάδα απομονώθηκε και μετατράπηκε στο «κακό παιδί της Ευρώπης».

Οι εκλογές θέτουν ως βασικό ερώτημα την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, κάτι για το οποίο πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες, σημειώνοντας πως τουλάχιστον σε αυτό το σημείο ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συμφωνούν.

Από την πλευρά της η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, ενώ τόνισε πως η χώρα είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει πρώτη την οικονομική κρίση σε μία Ευρώπη η οποία παρουσίαζε «συστημικό έλλειμμα».

Ως εκ τούτου η κ Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε τη διετία της πρωθυπουργίας του μία διπλή μάχη: να κρατήσει την Ελλάδα και να πείσει την Ε.Ε. ότι δεν είναι η χώρα το πρόβλημα της Ευρωζώνης.

Αναγνώρισε πως έχουμε μπει σε περίοδο συναινέσεων και συνεργασιών, υποστηρίζοντας ότι ένας πολιτικός φορέας από μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει πλέον το βάρος των μεταρρυθμίσεων.

Παραδέχτηκε ακόμα ότι αποτέλεσε λάθος το γεγονός ότι το 2010 το ΠΑΣΟΚ δεν επιδίωξε με πιο ξεκάθαρο τρόπο συνεργασίες εντός Βουλής.
Πηγή: skai.gr