Υπερψηφίστηκε η διάταξη κύρωσης συμβιβασμού Siemens με το ελληνικό δημόσιο

Με 164 ψήφους «ναι» έναντι 75 «όχι» και 1 «παρών», ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπεψήφισαν τη διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα, που κυρώνει την απόφαση συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με τη γερμανική εταιρία Siemens. Καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, Κοινωνική Συμφωνία και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, υπήρξαν και διαρροές στο ΠΑΣΟΚ όπως ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης που καταψήφισε το άρθρο για τη Siemens, η Άννα Νταλάρα ψήφισε «παρούσα» ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης συνειδητά απείχε από την ψηφοφορία.

«Με το νομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα τα πράγματα πήγανε ένα βήμα μπροστά», τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου υπερασπιζόμενη τις ρυθμίσεις του στη Βουλή, ενώ αιτιολογώντας το μέγεθος και τη σπουδή της ψήφισής του το απέδωσε στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που απορρέουν για την Ελλάδα από το μνημόνιο αλλά και «κυρίως στις ανάγκες της χώρας» όπως υπογράμμισε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου