Ντ. Μπακογιάννη: Δε με αφορά το κάλεσμα Σαμαρά

Να συνειδητοποιήσουν ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός, εμείς στραβά αρμενίζαμε, κάλεσε τα κόμματα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση», σημειώνοντας ότι για να βγει η χώρα από την κρίση, πρέπει να προχωρήσουν σε αυτό που έχουν δεσμευθεί.

Τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην ευρωζώνη.

Σχολιάζοντας το κάλεσμα Σαμαρά για πανστρατιά των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, είπε ότι δεν την αφορά, γιατί δεν τραυμάτισε την παράταξη, αλλά διεγράφη γιατί υπήρξε πρωτοπόρος σε μία πολιτική. Όπως εκτίμησε η πρόσκληση «προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Αναφερόμενη στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στην Καθημερινή και τη δήλωσή του περί νέες κάλπες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς «δεν μπορεί να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια με διλήμματα στον ελληνικό λαό».

Η κα. Μπακογιάννη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον εκλεγεί στη Βουλή, να συμμετάσχει σε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά υπό προϋποθέσεις, επισημαίνοντας ότι δεν την ενδιαφέρει το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής και η συνέπεια.

Είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα και όποιος λέει ότι διαπραγματεύεται, ψεύδεται.

Η κα. Μπακογιάννη ζήτησε να «απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας από το βραχνά του κράτους» και από «το ζυγό της ελληνικής γραφειοκρατίας» και να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις.

«Το κράτος δεν έχει καμία δουλειά ούτε στον ΟΣΕ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στη ΔΕΣΦΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι συμφωνεί με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με αξιολόγηση. «Δεν εμπιστεύομαι το σχέδιο Ρέππα» επεσήμανε.

Ακόμα σημείωσε ότι πρέπει να πέσουν οι τιμές στα προϊόντα και να ακολουθήσουν τους μισθούς, οι οποίοι δεν πρέπει να πέσουν άλλο. Ωστόσο, εξέφρασε το φόβο ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και υπάρξουν και άλλες μειώσεις μισθών.

Ζήτησε τέλος, να υπάρξει άμεση ανακούφιση των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, με προσαρμογή της δόσης ανάλογα με τους μισθούς και ζήτησε από το κράτος να κάνει μία σοβαρή συνομιλία με τις τράπεζες.
Πηγή: skai.gr