Ειδική ομάδα εργασίας αναλαμβάνει την εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια

Τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, μετά από πρόταση του Γιώργου Μπαμπινιώτη, που θα εξετάσει γιατί ο νόμος για την Παιδεία δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη, προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο νόμος - πλαίσιο θα εφαρμοστεί.

Προηγήθηκαν δηλώσεις του κ. Μπαμπινιώτη ότι θα αναστείλει την ισχύ του νόμου για τα ΑΕΙ που είχε εγκριθεί με αυρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

«Η ομάδα -όπως είπε ο κ. Παπαδήμος- θα κάνει προτάσεις για βελτιώσεις που θα συντελέσουν στην ομαλή κι αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου και όχι στην ανατροπή του.

Την επιτροπή θα αποτελέσουν: ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Ιωάννης Μυλόπουλος, του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, του Δημοκρίτειου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης και το Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος οι οποίοι έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με το νόμο πλαίσιο.

Πυρά από Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στην πρώην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, υποστηρίζοντας πως «ό,τι έπιασε στα χέρια της το κατεδάφισε και τώρα βάλλει κατά του κ. Μπαμπινιώτη που λέει το απλό, ότι δηλαδή δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο έτσι όπως είναι».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ακόμα πως κάποιοι λειτουργούν με ρεβανσισμό και εκδικητικότητα ή έχουν κάποια συμπλέγματα, ίσως και μίσος, για όπου παράγεται έργο όπως τα πανεπιστήμια. «Δεν λέω, υπάρχει κι εκεί διαφθορά αλλά στην πλευρά της πολιτικής υπάρχει μόνον διαφθορά» κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.
«Αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι πρέπει να αλλάξει ρυθμίσεις στον νομο για την Παιδεία, να φέρει την υπόθεση στην Βουλή» είπε στο ΣΚΑΙ ο Φώτης Κουβέλης.

Τόνισε ότι καταψήφισε επί της αρχής (το νομοθέτημα) διαφωνώντας για τον τρόπο που καθιερώθηκε η διοίκηση του πανεπιστήμιου, με τις υπερεξουσίες του διορισμένου κοσμήτορα, την λειτουργία των τμημάτων σχολών και την απουσία ρυθμίσεων για την έρευνα.
Πηγή: skai.gr