Α. Σαμαράς: Εκλογές το αργότερο αρχές Μαΐου

Στη διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης στις 29 Απριλίου ή «το πολύ μια εβδομάδα αργότερα» εμμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως δήλωσε την Πέμπτη στο δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «θέλει συγκυβέρνηση για να σωθεί το ίδιο» και ζήτησε εκ νέου αυτοδυναμία του κόμματός του. «Δεν μπορώ να είμαι εξαρτημένος από άλλο κόμμα, γι’ αυτό ζητώ αυτοδυναμία» ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Αριστεράς, κατηγορώντας την για ανευθυνότητα «κερδοσκοπώντας στην απελπισία του κόσμου». «Κόμματα που μένουν μόνιμα έξω από την εξουσία είναι καταδικασμένα από τη μη σοβαρότητα που επιδεικνύουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε
δε επίθεση και στα κόμματα «δεξιά της ΝΔ» που στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να καρπώνονται ψηφοφόρους από το κόμμα του, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιά κομματίδια χωρίς ιδεολογία και θέσεις που μιμούνται την Αριστερά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ιδιαίτερο λόγο στην εγκληματικότητα διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί «για να θέσουμε τέρμα στον φόβο του κόσμου».

Πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών η 29η Απριλίου, ή το αργότερο η 6η Μαΐου έκανε λόγο την Τετάρτη σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χάλεϊ δήλωσε μεν πως «δεν θεωρεί εμπόδιο» τις εκλογές στην Ελλάδα, ωστόσο κύκλοι του Ταμείου εξακολουθούν να επιμένουν ότι «υπάρχουν κίνδυνοι» και «αρκετά ρίσκα» για την πλήρη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα «να προκύψουν κραδασμοί» μετά τις εκλογές.
Πηγή: skai.gr