Λ. Παπαδήμος: Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί

Το γεγονός πως θα διαλυθεί η Βουλή δεν σημαίνει πως θα σταματήσει η δουλειά της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθύμισε ότι η τρόικα θα είναι εδώ και τον Ιούνιο και θα ελέγξει αν έγιναν περικοπές στα θέματα που έχουν συμφωνηθεί. Επίσης ο κ. Παπαδήμος έκανε σύσταση στα υπουργεία να ετοιμάσουν μελέτες για περιστολή δαπανών για τη διετία 2013 - 2014.

Παράλληλα, προανήγγειλε αύξηση της ρευστότητας το καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση του PSI, με την υλοποίηση των δύο συμφωνιών που αφορούν την ενεργοποίηση πόρων και το ταμείο συνοχής.

Σχετικά με την ακριβή ημερομηνία των εκλογών είπε ότι αυτή θα οριστεί την επόμενη εβδομάδα, σε συνάρτηση με τα νομοσχέδια που θα προλάβει να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χάλεϊ δήλωσε μεν πως «δεν θεωρεί εμπόδιο» τις εκλογές στην Ελλάδα, ωστόσο κύκλοι του Ταμείου εξακολουθούν να επιμένουν ότι «υπάρχουν κίνδυνοι» και «αρκετά ρίσκα» για την πλήρη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα «να προκύψουν κραδασμοί» μετά τις εκλογές.
Πηγή: Γιάννης Σιδέρης