Σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών

Νέα σενάρια τοποθετούν τις εκλογές εκτός από την 29η Απριλίου και την 6η Μαίου, στις 13 Μαΐου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες το πότε θα γίνουν εκλογές θα εξαρτηθεί από το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και πότε αυτό θα ολοκληρωθεί.

Στο μεταξύ, υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου για ένα χρόνο, τάσσεται σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προσθέτει ότι μια επιμήκυνση της κυβερνητικής θητείας έως την Άνοιξη του 2013 θα ήταν ορθή καθώς η χώρα τότε θα είχε σταθεροποιηθεί και «τότε οι άνθρωποι θα έχουν κατανοήσει πόσο απαραίτητα ήταν τα επώδυνα μέτρα. Διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχουμε μια κυβέρνηση με πολλά μικρά κόμματα και πολλές ακραίες θέσεις».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και σημειώνει ότι «τον χρειαζόμαστε και στην επόμενη εκλογική περίοδο». Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Ιωάννης Αμοιρίδης, ο οποίος προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά, σημείωσε ότι στην ουσία τα δύο μεγάλα κόμματα λειτουργούν σαν ένα, ενώ αναφερόμενος στη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι νιώθει απελευθερωμένος από τα στενά κομματικά δεσμά και τα βάρη. Εκτίμησε ότι στις εκλογές θα υπάρξει αποτύπωση ανατροπής του πολιτικού συστήματος και τόνισε ότι ο Φώτης Κουβέλης «μιλάει με το εμείς που απαιτεί η εποχή».

Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκε και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας. Ωστόσο, είπε, πάμε σε εκλογές. Εκτίμησε ότι τα δυσάρεστα έχουν ήδη γίνει και μένουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα μπορούσαν να είναι πολύ θετικές για τη χώρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι έχει κλείσει ο κύκλος των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκλογές άργησαν να γίνουν». Παράλληλα, εκτίμησε ότι μέσα από την κάλπη θα επιβεβαιωθεί η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ.

Τέλος, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, χαρακτήρισε χάος την πολιτική των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που συγκυβερνούν.

Πηγή: skai.gr