Δεν θα καταθέσουν στην εξεταστική για το έλλειμμα οι πρώην υπουργοί της ΝΔ

Δεν θα προσέλθουν να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το έλλειμμα του 2009, οι διατελέσαντες υπουργοί της ΝΔ, αλλά θα στείλουν υπομνήματα.

Πρόκειται για απόφαση της ΝΔ που γνωστοποίησε στον πρόεδρο της εξεταστικής, ο γραμματέας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, σύμφωνα με την οποία δεν θα καταθέσουν στην επιτροπή οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών της ΝΔ, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου, και Νίκος Λέγκας αλλά και ο πρώην Υπουργός Υγείας της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά θα αποστείλουν υπομνήματα.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε λόγο για απόπειρα υπονόμευσης του έργου της εξεταστικής επιτροπής και για απόκρυψης στοιχείων, ενώ το θέμα θα τεθεί την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για να αποφασιστούν τα περαιτέρω.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι η θέση της ΝΔ ήταν εξαρχής ξεκάθαρη και δεν μετείχε στη διαδικασία της εξεταστικής. Εξήγησε μάλιστα ότι το κόμμα του θεωρεί πως η εξεταστική επιτροπή –που συστήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ- είναι προσχηματική και η ΝΔ δεν θέλει να τη νομιμοποιήσει, ενώ απαντώντας στην κριτική για τη μη κατάθεση των πρώην Υπουργών της στην επιτροπή, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν υπεκφεύγει και γι’ αυτό οι πρώην Υπουργοί της θα στείλουν υπομνήματα.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου