Κλείσιμο

Ντ. Μπακογιάννη: Νέες μειώσεις θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη

Ανήσυχη για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις αντοχές της κοινωνίας εμφανίστηκε από το Ηράκλειο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και θα καταστρέψει οριστικά την ελληνική οικονομία», προειδοποίησε.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ «να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες εκείνες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, που απέφυγε μέχρι τώρα».

«Οι μεταρρυθμίσεις
αποτελούν τη μόνη λύση να υπάρξει ξανά ρευστότητα στην αγορά, κίνηση των επιχειρήσεων και να σωθούν οι θέσεις εργασίας. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα και πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μισθοί και οι συντάξεις αύριο», σημείωσε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ

Σημειώνεται ότι σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του κλιμακίου ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν χαρακτηρίζει τα προηγούμενα δύο χρόνια ως «τη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής» και υπόσχεται ότι από 'δω και μπρος τα αποτελέσματα στο σκέλος της δημοσιονομικής εξυγίανσης δε μπορούν να επέλθουν «με άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και νέες αυξήσεις φόρων».
Πηγή: skai.gr