Κατσέλη – Καστανίδης ανακοίνωσαν το νέο κόμμα

«Κοινωνική Συμφωνία» είναι το όνομα του νέου κόμματος που παρουσίασαν στην Αίγλη Ζαππείου οι Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης. Μεταξύ των παριστάμενων ήταν οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι «πρέπει να ανατραπεί η πολιτική που βάζει τις τράπεζες πάνω από τους φορολογούμενους» επισημαίνοντας ότι πριν από το δεύτερο μνημόνιο υπήρχε διαπραγματευτική ικανότητα. Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές του μνημονίου βυθίζουν την χώρα στην ύφεση.

«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα με προσυμφωνημένο σχέδιο για την κοινωνία και να αναδείξουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δώσουμε την μάχη απέναντι στις αγορές με ευρωπαϊκές συμμαχίες».

«Με στεναχωρεί το γεγονός ότι δύο εκλεκτοί σύντροφοι που σηκώσαμε μαζί το βάρος δεν είναι πλέον μαζί μας», σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαιωάννου.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από περισσότερα κόμματα, χρειάζεται σταθερότητα, ρεαλιστικές προτάσεις και συγκροτημένο σχέδιο που διαθέτει η ΝΔ», ανέφερε στο ΣΚΑΙ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος. Για τους βουλευτές που διαγράφηκαν λόγω της διαφωνίας τους με το μνημόνιο, είπε ότι «έχει ανοίξει ο δρόμος για την επάνοδο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις».
Πηγή: skai.gr