Καρατζαφέρης: «Ντροπολογία» η επίμαχη ρύθμιση χρηματοδότησης των κομμάτων

Για «ντροπολογία» έκανε λόγο σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία που κατέθεσαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τη ρύθμιση των δανείων τους.

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για την εγκληματικότητα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., αναφέρθηκε στο θέμα της επίμαχης τροπολογίας μιλώντας για «έγκλημα» εκ μέρους των δύο κομμάτων.

«Τι έγκλημα είναι αυτό, όταν πεθαίνει ο φουκαράς, όταν του κατάσχουν το μισθό του πάνω από 1.000 ευρώ για χρέη στην εφορία, όταν δεν μπορεί να καθυστερήσει μία δόση στην τράπεζα γιατί παίρνουν και τον απειλούν, να προσπαθείτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να γλιτώσετε τα λεφτά που χρωστάτε στις τράπεζες».
 
«Είστε από τους βασικούς συντελεστές πτωχεύσεως της Αγροτικής Τράπεζας και φέρνετε εδώ "ντροπολογίες" που σας διαγράφουν τους τόκους; Πού το έχετε βρει αυτό το "νταβατζιλίκι" να παίρνετε λεφτά από το κράτος, να χρωστάτε στις τράπεζες και να μην πληρώνετε;», δήλωσε με έντονο ύφος ο κ. Καρατζαφέρης, απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση υπεραμύνθηκε της τροπολογίας υποστηρίζοντας πως πρόκειται «για την προσπάθεια κάποιων να στρεβλώσουν και να παραποιήσουν την ολοκάθαρη και υπεύθυνη πρωτοβουλία μας, που όχι μόνο δεν αποσκοπεί στη διεύρυνση των όρων και των προϋποθέσεων οικονομικής χρηματοδότησης των κομμάτων», αλλά αντίθετα, όπωςυποστηρίζεται στην ανακοίνωση, «καθορίζει απόλυτα δεσμευτικούς όρους προσαρμογής των λειτουργικών αναγκών των κομμάτων, με ροή ετήσιας χρηματοδότησης μειωμένης κατά 50% από την υφιστάμενη και δεν πρόκειται ούτε για πρόσθετη χρηματοδότηση ούτε για νέα δανειοδότηση».
Πηγή: skai.gr