Απάντηση Παπουτσή στις αιχμές του Μ. Χρυσοχοΐδη

Η απάντηση του Χρήστου Παπουτσή αναλυτικά ΕΔΩ

Σφοδρή αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη – Παπουτσή σημειώθηκε την Τετάρτη με επίκεντρο τα θέματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Παπουτσής με ανακοίνωσή του απάντησε στις αιχμές που άφησε ο κ. Χρυσοχοΐδης για μείωση του προσωπικού της ομάδας ΔΙΑΣ και μετακίνηση μέρος του σε διοικητικές θέσεις εις βάρος της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι στις 7/5/10 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανερχόταν σε 1916 άτομα, ενώ στις 7/3/12 ανέρχεται σε 1986 άτομα.

«Σήμερα από τα 1986 στελέχη της ομάδας, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια, ενώ οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων» τονίζει.

Ο κ. Παπουτσής δηλώνει ότι το Σεπτέμβριο του 2010, οπότε ανέλαβε ο ίδιος, «το βάρος του παρελθόντος σε εκκρεμή αιτήματα ασύλου μεταναστών, ήταν ήδη πολύ μεγάλο. 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου».

«Δηλαδή 48.000 άνθρωποι με ‘ροζ χαρτάκι’ κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Όμηροι, στην αναμονή για εξέταση του αιτήματος ασύλου» αναφέρει ο κ. Παπουτσής προσθέτοντας ότι σήμερα, τα αιτήματα που εκκρεμούν έχουν μειωθεί κατά 17.000.

"Πριν από 17 μήνες
όταν εγώ παρέλαβα το υπουργείο αυτό ήταν πράγματι ακόμα υπουργείο Δημόσιας Τάξης και είχε αρχίσει η αλλαγή της νέας δομής του. Σήμερα υπάρχει ένα διαφορετικό υπουργείο, η Δημόσια Τάξη αφορά μια γενική γραμματεία και υπάρχουν άλλες δύο γενικές γραμματείες και νέες υπηρεσίες" είχε δηλώσει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Παπουτσής.
Πηγή: skai.gr