Λ. Παπαδήμος: Ανάπτυξη η κορυφαία προτεραιότητα

«H ανάπτυξη αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης» δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μετά από μια σειρά αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων που υιοθετήθηκαν από πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και που κορυφώθηκαν την Παρασκευή σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την υπογραφή του νέου συμφωνητικού δημοσιονομικής πειθαρχίας, οι ηγέτες της γηραιάς ηπείρου φαίνεται πως μετατοπίζουν το κέντρο βάρους της επίλυσης της κρίσης χρέους σε μέτρα που θα επιφέρουν ανάπτυξη.

«Έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη χωρίς καθυστέρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λουκάς Παπαδήμος ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να υιοθετηθούν παράλληλα με δράσεις για την εξάλειψη των ελλειμμάτων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μην την διαψεύσουμε» δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος πρόσθεσε ότι γυρίζει στην Ελλάδα περισσότερο αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

O έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βελτίωση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα θα επηρεάσει θετικά τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) σημείωσε ότι η συμμετοχή θα είναι επαρκής. Αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα κι από την πλευρά του Eurogroup Working Group για την ελληνική οικονομία, καθώς ο επικεφαλής του, Τόμας Βίζερ δήλωσε σε αυστριακό περιοδικό ότι «Η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το 2013».

Ο κ. Παπαδήμος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ωστόσο, υπογράμμισε πως απαιτείται βελτίωση του ρυθμού απορρόφησης τους.

Τέλος, αναφερόμενος στην τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν συζητείται αλλά ούτε είναι αποδεκτό.

Πηγή: skai.gr