Στον υπ. Δικαιοσύνης η αναφορά της Ντ. Μπακογιάννη

Στον υπουργό Δικαιοσύνης διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την αναφορά της της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, κατά του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου να εξεταστεί εάν θα ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη.

Η αναφορά διαβιβάστηκε στον υπουργό καθώς είναι ο μόνος αρμόδιος να κινεί πειθαρχικές διαδικασίες κατά ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη, τον ρπόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντως αναφερόμενος στην υπόθεση του Παναγιώτη Νικολούδη δήλωσε ότι επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και ο κ. Νικολούδης του απάντησε πως «ό,τι και να μου πείτε δε λεω τίποτα γιατί έχει να κάνει με καθήκοντα εχεμύθειας».

Σχολιάζοντας την απάντηση Νικολούδη ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, τόνισε ότι το καθήκον της εχεμύθειας που επικαλείται ο κ. Νικολούδης «το παραβίασε χονδροειδέστατα, γιατί πράγματι έδωσε στοιχεία παραπλανητικά, παραβιάζοντας αυτό το καθήκον».
Πηγή: skai.gr