Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το PSI

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο η δημόσια προσφορά που θα δοθεί σήμερα προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων, ενώ αύριο θα κατατεθεί η τροπολογία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα, ενόψει και του Eurogroup την 1η Μαρτίου λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση του νέου δανείου.

Όπως έγινε γνωστό, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας αποσυνδέεται σειρά επιδομάτων και συντάξεων από τον κατώτατο μισθό.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για «βαλκανοποίηση» των συντάξεων, τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους μέσω του PSI δεν επηρεάζει τις συντάξεις.

«Τα χαρτοφυλάκια των Ταμείων, σημείωσε, δεν χρησιμοποιούνται για την καταβολή των συντάξεων καθώς ούτως ή άλλως είναι σε τραγική κατάσταση, τώρα όμως αναδιαρθρώνονται με μετρητά και νέα ισχυρότερα χρεόγραφα».
Πηγή: skai.gr