Ε. Βενιζέλος: Αρχές Μαρτίου η υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, ενώ ήδη συνεργάτες του έχουν κινητοποιηθεί για να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Η ανακοίνωση δρομολογείται για μετά το εθνικό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, αμέσως μετά την διήμερη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Μαρτίου.

Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η συνδιάσκεψη για το διήμερο 9-10 Μαρτίου ώστε να δοθεί χρόνος για την ανάλυση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1-2 Μαρτίου).

Πάντως η ημέρα ανακοίνωσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν Παπαδήμος και Βενιζέλος περί της παραμονής του υπουργού Οικονομικών στη θέση του.

Αν έχουν κλείσει όλα τα εκκρεμεί ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος θα παραιτηθεί, διαφορετικά θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του PSI.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου βουλευτής ΠΑΣΟΚ δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης  του ΣΚΑΪ πρόσθεσε δε ότι θα ψηφίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν έχει ακούσει άλλη υποψηφιότητα. Ο υπουργός Οικονομικών -είπε - «πήρε στις πλάτες του μεγάλο βάρος διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τις διαπραγματεύσεις και πρέπει να στηριχθεί η υποψηφιότητά του».
Πηγή: skai.gr