Ικανοποίηση Παπούλια για τη συμφωνία στο Eurogroup

Ικανοποιημένος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δίνοντας συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Το αποτέλεσμα δικαιολογεί την ικανοποίηση», απάντησε ο κ. Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ταυτόχρονα στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους.

O εφαρμοστικός νόμος και το νομοσχέδιο για το PSI, εγκρίθηκαν την Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ το ν/σ για την απομείωση του χρέους κατατέθηκε στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ψηφισθεί την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά τις επόμενες εβδομάδες.

«Με τις αποφάσεις του Eurorgroup δρομολογείται η διαδικασία του PSI και εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, με τις αποφάσεις που λήφθηκαν και αυτές που θα ληφθούν δημιουργούνται οι συνθήκες για την ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας.

Πηγή: skai.gr