Εγκρίθηκε το δάνειο των 130 δισ. ευρώ - Απομείωση χρέους κατά 53,5%

Μετά από 12 ώρες κρίσιμων διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι επήλθε μία ικανοποιητική συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και για το PSI.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρω, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ έως το 2020.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ιδιώτες πιστωτές αποδέχθηκαν «κούρεμα» 53, 5% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων τους (έναντι 50% που ήταν η αρχική συμφωνία) γεγονός που αφαιρεί 100 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους από τις πλάτες των επόμενων γενεών ή ποσοστό περίπου 75%.

Αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συντάσσουν το τελικό ανακοινωθέν, ενώ αναμένεται κοινή συνέντευξη των Ρεν, Γιουνκέρ και Λαγκάρντ, καθώς και του έλληνα πρωθυπουργού.

Λίγο μετά τις τελευταίες πληροφορίες για την επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλλες το ευρώ εκτοξεύτηκε στο 1.326 έναντι του δολαρίου.

Δείτε το video με τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης τύπου Γιουνκερ, Ρεν, Λαγκάρντ


Πηγή: skai.gr