Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΝ

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τεθεί το κόμμα σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις θα τεθούν επί τάπητος, σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων η πολιτική συμμαχιών, η δράση του κόμματος αλλά και τα ψηφοδέλτια.

Από σήμερα Παρασκευή και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δύο συνεδριάσεις θα συζητηθεί και αναμένεται να εγκριθεί ένα κείμενο που περιλαμβάνει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάπτυξη ενός πολιτικού και κοινωνικού κινήματος που με σύνθημα «να τους ρίξουμε», θα επιδιώξει να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου και την προσφυγή σε εκλογές και τους άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα σχετικά με την πολιτική συμμαχιών, την δράση του κόμματος εντός και εκτός βουλής και τα ψηφοδέλτια.

Κεντρικό θέμα στο κείμενο που θα συζητηθεί, είναι η προγραμματική βάση πάνω στην οποία θα πρέπει να βασιστούν οι συνεργασίες και στην συνέχεια, αυτή η προγραμματική βάση θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Επιτροπή Προγράμματος.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό επίπεδο και όπως αναφέρεται στο κείμενο, «είναι σε ευθεία αντίθεση με παρωχημένα «κεντροαριστερά σενάρια» που επιχειρούν να αναστήσουν, υπό νέες συνθήκες, ένα παρελθόν υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την περίοδο αυτής της μάχης ενάντια στον «μονόδρομο» των μνημονίων». Είναι, δηλαδή, μια πρόταση που αφορά την περίοδο μέχρι τις εκλογές, τις ίδιες τις εκλογές, αλλά και τη μετεκλογική περίοδο.

Άλλωστε, επισημαίνεται, «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μια Αριστερά συσπειρωμένη σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι σε θέση να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Γι' αυτό και η συσπείρωση της Αριστεράς είναι αίτημα της κοινωνίας και οι ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν σε αυτό το αίτημα της κοινωνίας».

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr