Συγκρατημένη αισιοδοξία για Eurogroup - PSI

Συγκρατημένη αισιοδοξία διαφαίνεται από την κυβέρνηση για την έκβαση του Eurogroup τη Δευτέρα, όπως προκύπτει από την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είπε ο Παντελής Καψής «η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στις διαδικασίες και αναμένει να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα και να ανάψει το πράσινο φως για το PSI».

Για «συγκρατημένη αισιοδοξία» φέρεται να έκανε λόγο και ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι αυτά που ήταν να κάνει η Ελλάδα τα έκανε.

Παράλληλα, αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Όπως είπε στο Reuters, η Ελλάδα μπορεί να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για τη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε στο Reuters ότι η συμφωνία για το νέο πακέτο βοηθείας στην Ελλάδα έχει σχεδόν κλείσει.

Άλλος αξιωματούχος σημείωνε στο ίδιο πρακτορείο ότι η πρόταση κάποιων χωρών για καθυστέρηση του πακέτου, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, δεν είχε ευρύτερη στήριξη.

«Μετακινούν συνεχώς τα γκολπόστ στο γήπεδο» είπε πάντως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης στους δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση που έκαναν Παπανδρέου και Βενιζέλος στο πολιτικό συμβούλιο ενόψει του Eurogroup. Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη η διαπραγμάτευση είναι πολύ δύσκολη και βρίσκεται σε λεπτό σημείο. Τόνισε ότι υπάρχουν επιφυλάξεις και κλίμα δυσπιστίας ειδικά από τις χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ. Ο κ. Μπεγλίτη δήλωσε, τέλος, ότι η ελληνική βουλή θα πρέπει να είναι ανοιχτή τον Μάρτιο για να κυρώσει τη σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι αισιόδοξοι για τη θετική απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκαν την Τετάρτη, μετά την τηλεδιάσκεψη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr