Διυπουργική: Αυστηροποίηση νομοθετικού πλαισίου για αδικήματα κατά τις διαδηλώσεις

Την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για αδικήματα που τελούνται κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εξέτασαν στη διυπουργική, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθηνάς την Κυριακή.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός προσφέρθηκε να διαθέσει η περιφέρεια το πόσο των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση γι' αυτό.

Στην άλλη διυπουργική, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, που είχε πραγματοποιηθεί το πρωί για το ίδιο θέμα, εξετάστηκε η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα.

Ταυτόχρονα, εξετάστηκε η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα, καθώς επίσης η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Εντωμεταξύ, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ζήτησε την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την άμεση αποζημίωση των επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που επλήγησαν από τα επεισόδια.
Πηγή: skai.gr