Ντ. Μπακογιάννη: Θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε Όχι

Ψήφισα τη νέα δανειακή σύμβαση γιατί δεν έχω το άλλοθι της άγνοιας είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε ένα μεγάλο όχι», αλλά υπάρχει και η κατηγορία των πολιτικών που παίρνει δύσκολες αποφάσεις.

Η κα. Μπακογιάννη πάντως χαρακτήρισε τη συμφωνία που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή «κάκιστη», κυρίως γιατί τα δυο τελευταία χρόνια δεν έγινε καμία διαρθρωτική αλλαγή, ώστε να ανοίξει αναπτυξιακά η χώρα και γιατί δεν έβαλε η ελληνική πλευρά προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε ότι δεν είναι βέβαιη ότι δε θα ξαναμπεί το δίλημμα νέα μέτρα ή χρεοκοπία, αν δεν αλλάξει η λογική της κυβέρνησης και την κάλεσε να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι αμφιβάλει για το αν θα πετύχει η κυβέρνηση με 50 υπουργούς. Είπε μάλιστα ότι το κάθε υπουργείο αντιδρά με τη λογική του «να σώσει τον εαυτό του» και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να προχωρήσει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και μετά την ολοκλήρωση του PSI να πάμε σε εκλογές.

Τόνισε ότι δεν αναφέρεται σε παράταση του βίου της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι η ίδια δε θα συμμετείχε σε αυτή, αν της ζητούνταν.

Απαντώντας στο αν θα διαγράψει τον κ. Αυγενάκη που ψήφισε «παρών», ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία ψήφισαν «ναι» είπε ότι δεν πρόκειται να λάβει μέτρα για τον κ. Αυγενάκη, γιατί το κόμμα ιδρύθηκε με καινούργιες αρχές.

Τέλος, τόνισε ότι το παλαιό πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια και δεν υπάρχουν μεγάλα πολυσυλλεκτικά κόμματα.
Πηγή: skai.gr