Παραιτήθηκαν Βορίδης και Γεωργιάδης αλλά ψηφίζουν τα μέτρα

Την παραίτησή τους από τα Υπουργικά τους αξιώματα υπέβαλαν πριν από λίγο δύο ακόμη στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Τόσο ο τέως –πλέον- Υπουργός Υποδομών όσο και ο τέως Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά την αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, δηλώνουν ότι θα εξακολουθήσουν να τη στηρίζουν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. προτίθενται να υπερψηφίσουν το νέο μνημόνιο, σε αντίθεση με τη δήλωση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη.

Νωρίτερα παραιτήθηκε από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αστέριος Ροντούλης. Ο κ. Ροντούλης δήλωσε ότι ήταν υποχρέωση του να παραιτηθεί από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την απόφασή του Γιώργου Καρατζαφέρη το ΛΑ.ΟΣ.. να καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση.

Το ΛΑΟΣ δεν ψηφίζει τη νέα δανειακή σύμβαση δήλωσε νωρίτερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η νέα δανειακή σύμβαση «δένει τη χώρα χειροπόδαρα για τα επόμενα 40-50 χρόνια χωρίς να τις εξασφαλίζει προοπτική εξόδου από την κρίση» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να στηρίζει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Πληροφορίες από το περιβάλλον Καρατζαφέρη αναφέρουν «ότι μετά από ανάγνωση των επιστολών των κ. Γεωργιάδη και Βορίδη προκύπτει πλήρης ταύτιση με το πνεύμα και το γράμμα του προέδρου του κόμματος.»

Στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Μάκης Βορίδης δηλώνει:

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Με ορίσατε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατόπιν προτάσεως του προέδρου του ΛΑΟΣ στα πλαίσια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών προκειμένου η κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χωρας που πηγάζουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η βασικότερη της οποίας είναι η κατάρτιση της δανειακής συμβάσεως και του νέου οικονομικού προγράμματος.

Προ ολίγου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Επειδή η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του Υπουργού πηγάζει και από την δική του πρόταση και με δεδομένη την συγκεκριμένη πρόσφατη τοποθέτησή του, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, αφού σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνατε και την μέχρι τώρα συνεργασία, επιτρέψτε μου να σας δηλώσω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνησή σας στο δύσκολο έργο της για τη σωτηρία της χώρας μας».


Αντίστοιχα, στην επιστολή παραίτησή του από το αξίωμα του Υφυπουργού Ναυτιλίας, ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης αναφέρει:

« Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Στις 11 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, μου κάνατε την μεγίστη τιμή, κατόπιν της προτάσεως του προέδρου του ΛΑΟΣ να με ορίσετε Υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η συμμετοχή μου σε αυτή την κυβέρνηση έγινε για την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, με στόχο την κατάρτιση της νέας δανειακής συμβάσεως και του PSI.
Σήμερα όμως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανεκοίνωσε την τελική του απόφαση για την καταψήφιση της συμφωνίας.

Κατόπιν τούτου θέτω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας, ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας ανεμπόδιστα, για την υλοποίηση μίας συμφωνίας με τόσο καίρια σημασία, για το μέλλον της Ελλάδος ως Μέλος της Ε.Ε..

Σας ευχαριστώ θερμώς για την έως σήμερα άριστη συνεργασία μας και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω και από τη θέση του βουλευτού να στηρίζω την προσπάθειά σας για το συμφέρον της πατρίδος μας».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου