Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Για το Σάββατο μετατέθηκε, εντωμεταξύ, η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSΙ καθώς επίσης και η ΚΟ της ΝΔ.

Κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξει μαζική ανταρσία στους κόλπους του κόμματος, η οποία να προσλάβει χαρακτηριστικά σαφούς πολιτικής διαφοροποίησης.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου διεμήνυσαν ότι δεν έχει νόημα να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, καθώς όποιος διαφωνήσει, αποσύρει αυτόματα την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ, άφησε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι θα «πρέπει να υπάρξει ούτως ή άλλως έγκριση από τη Βουλή» για τη νέα δανειακή σύμβαση, επισημαίνοντας πως «αν φύγουμε από το ευρώ η κόλαση που θα ζήσουμε θα είναι άνευ προηγουμένου».

Εν τω μεταξύ, δριμεία κριτική στους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τόσο για τη στάση τους καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης, όσο και για τα όσα έχουν πράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών άσκησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Πηγή: skai.gr