«Πυρετός» στα κομματικά επιτελεία

Συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής υπό τον Γιώργο Παπανδρέου η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. ενώ στις 8 το απόγευμα θα συγκληθεί και η ΚΟ της ΝΔ. Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σε χθεσινό του διάγγελμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε την ανάγκη για διεξαγωγή εκλογών. «Η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για εκλογές όσο ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας: «Ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων – έμειναν άθικτες οι αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πάλεψε για να αποτραπεί προσθετή ύφεση, ενώ απορρίφθηκαν η νέα αύξηση των αντικειμενικών άξιων και περισσότερα λουκέτα.

«Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που χρειάζεται η χώρα: μέτρα ανάκαμψης. Στη ΝΔ διαβλέψαμε έγκαιρα ότι ήταν λάθος η συνταγή» είπε, ενώ άφησε αιχμές για το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια ακόμα και τώρα».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «σήμερα διαχειριζόμαστε τη ζημία που έγινε τα τελευταία δυο χρόνια».

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. «Ό,τι επιτεύχθηκε ήταν δουλειά όλων μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Άλλος υπερασπίστηκε το ένα, άλλος το άλλο. Άλλος πρότεινε το "α" άλλος το "β"» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι υπήρξε μία υπεροχή στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του νέου Μνημονίου σε σύγκριση με το παλιό.

«Η διαπραγμάτευση δεν ήταν αγώνας ταχύτητας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αλλά σκυταλοδρομία 4 Χ 100» πρόσθεσε, ενώ εκτίμησε ότι «το αποτέλεσμα έχει σημασία και όχι ποιος δρομέας έτρεξε πρώτος, δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος».

Ως προς τη δική του διαφοροποίηση με την διαδικασία, είπε ότι διαφοροποιήθηκε στο τέλος «αφενός μεν για την εκβιαστική χρονική μέγγενη που μας επέβαλαν οι δανειστές μας, αφετέρου δε για την αδυναμία της κυβέρνησης να μας προσκομίσει ρητή διαβεβαίωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Τραπέζης της Ελλάδος τόσο για τη νομιμότητα του Μνημονίου, όσο και για την αποτελεσματικότητά του».
Πηγή: skai.gr