Θρίλερ διαρκείας με την έγκριση των νέων μέτρων

Σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η έγκριση των μέτρων που θα οδηγήσουν στη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Μετά από διαδοχικές αναβολές στη διάρκεια της μέρας, τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, καθώς ακόμη οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια δεν έχει συνταχθεί το κείμενο της τρόικας επί του οποίου θα συζητούσαν οι αρχηγοί. 

Το απόγευμα  ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσάρλς Νταλάρα και της Ντόιτσε Μπανκ Γιόζεφ Άκερμαν για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και αμέσως μετά με τους εκπροσώπους της τρόικας για να οριστικοποιηθεί το κείμενο του νέου οικονομικού προγράμματος.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα, με βασικό θέμα την εξεύρεση 600 εκατ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό πακέτο των 3,3 δισ. ευρώ.

Η νέα συνθήκη θα εγκριθεί την Κυριακή από την Βουλή σε ειδική συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswire, η Ελλάδα θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της νέας δανειακής σύμβασης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει ότι έως την Πέμπτη η Άνγκελα Μέρκελ αναμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, ενώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν τη Πέμπτη το απόγευμα για να συζητήσουν το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr