Αντίστροφη μέτρηση για την ανταλλαγή ομολόγων

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με αντικείμενο τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για το PSI. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.

Ο επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα ότι βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του PSI. Αντιθέτως, άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal υποστηρίζει ότι ενώ η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε λίγες μόλις ώρες, παραμένουν οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο βασικότερων πιστωτών της χώρας, ενώ τους πιστωτές διχάζουν και οι γραπτές δεσμεύσεις οι οποίες ζητούνται από την πολιτική ηγεσία της χώρας για την τήρηση  των διαρθρωτικών αλλαγών.

Μέχρι το Σάββατο το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Πιθανότατα την Παρασκευή το απόγευμα ή το Σάββατο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ανασχηματισμό και παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου για ένα χρόνο προσανατολίζεται να ζητήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Η κοινή στάση των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη θεωρείται από τους εταίρους ως όρος απαρέγκλιτος όχι μόνο για την νέα δανειακή σύμβαση αλλά και για την ικανοποιητική ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

«Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις», είπε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για θέματα, όπως οι μισθοί, οι επικουρικές, το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και θα πρέπει να βρουν σημεία σύγκλισης.
Πηγή: skai.gr