Κλείσιμο

Κρίσιμη σύσκεψη Παπαδήμου – αρχηγών

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η κοινή στάση των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη θεωρείται από τους εταίρους ως όρος απαρέγκλιτος όχι μόνο για την νέα δανειακή σύμβαση αλλά και για την ικανοποιητική ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής τόνισε την Τετάρτη ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανεική σύμβαση και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται σε οριακή στιγμή, έχουν γίνει πού σημαντικά βήματα και το επόμενο θα είναι η δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, καθώς η χώρα θα ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους και θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Σημείωσε παράλληλα, ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα και με τους τραπεζίτες για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα ολοκληρωθεί με συναπόφαση των τριών αρχηγών.

«Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις», είπε ο κ. Καψής.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για θέματα, όπως οι μισθοί, οι επικουρικές, το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και θα πρέπει να βρουν σημεία σύγκλισης.
Πηγή: skai.gr