Νέοι Φάκελοι: Λαθρεμπόριο, Φοροδιαφυγή και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Πώς θα μπορούσε το κράτος να μην χάνει 500 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων; Υπάρχουν τρόποι να μπουν στο δημόσιο ταμείο τα 15 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο που υπολογίζεται ότι χάνονται από την φοροδιαφυγή; Τι συνέβη με το όραμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της κυβέρνησης Παπανδρέου και ποιοι εμπόδισαν απλές λύσεις που θα μπορούσαν να φέρουν στο δημόσιο ταμείο έσοδα εκατομμυρίων Ευρώ;

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 23.00 ο Διομήδης Σπινέλης απαντά στα ερωτήματα του Αλέξη Παπαχελά και του Τάσου Τέλλογλου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την παραίτησή του από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και μετά τις πρόσφατες καταγγελίες του περί διαφθοράς του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ο Αλέξης Παπαχελάς και ο Τάσος Τέλλογλου ρωτούν τον Διομήδη Σπινέλλη για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και την περίφημη υπόθεση που οδήγησε στην δίωξη του πρώην Γ. Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, την φοροδιαφυγή και τους μηχανισμούς που εμποδίζουν ακόμη και σήμερα την πάταξή της.

Ακόμα, ο πρόσφατα παραιτηθείς Επικεφαλής Μονάδας Θεμάτων Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου Ανδρέας Δρυμιώτης σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του απαντά στον Αλέξη Παπαχελά γιατί δεν προχώρησε το όραμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Για πρώτη φορά, ο Δρυμιώτης, ένας από τους πρωτοπόρους έλληνες στον χώρο της πληροφορικής, που ανέλαβε στις αρχές του 2010 σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού σε θέματα Πληροφορικής μιλά για τις απλές λύσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφέρει μεγάλα έσοδα στο δημόσιο ταμείο.
Πηγή: skai.gr