Γ. Καρατζαφέρης: Τέσσερις παράμετροι παραμονής στην κυβέρνηση

Τέσσερις παραμέτρους για να συνεχίσει να μετέχει το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπδήμου, έθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Διευκρίνισε πάντως, ότι θα συνεχίσει να τη στηρίζει και στο ενδεχόμενο αποχώρησής του κόμματός του από το κυβερνητικό σχήμα.

«Έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό τρίμηνο. Αν προσπαθήσουμε όλοι με σοβαρότητα και δεν κάνουμε λάθη, τότε θα σωθούμε» παρατήρησε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά «να περιοριστεί δραστικά η σύνθεση της κυβέρνησης, να υπάρξει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τον ρόλο της και να ξεκαθαριστεί ο χρόνος των εκλογών».

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν πριν ολοκληρωθεί το PSI, ή όταν θα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, την επομένη να προκηρυχθούν εκλογές. «Αλλιώς, αν δεν θέλουν, να πάμε τώρα σε εκλογές, μέχρι 30 Ιανουαρίου και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί να αναλάβει να σηκώσει αυτό το βάρος» σημείωσε.

Εκτίμησε δε, ότι η Ευρώπη έχει μετανιώσει για τα 130 δισεκατομμύρια της βοήθειας. «Ψάχνει δικαιολογία για να μην τα δώσει. Δεν θα τους δώσω τη δικαιολογία έτοιμη. Άλλοθι όσων παίζουν με την Ελλάδα δεν γίνομαι» είπε.

«Ή θα σοβαρευτούν, ή θα βγω από την κυβέρνηση συνεχίζοντας όμως να στηρίζω τον κ. Παπαδήμο. Κάποιοι έχουν το δικαίωμα να αυτοκτονούν, δεν έχουν όμως το δικαίωμα να πάρουν και την Ελλάδα μαζί τους, αυτό δεν θα το επιτρέψω» σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Πηγή: skai.gr