Το ν/σ για τη ναυτιλία στο επίκεντρο της συνάντησης Χρ. Παπουτσή – Θ. Βενιάμη

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη, συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στην Ακτή Βασιλειάδη.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

Επί τάπητος βρέθηκαν η αντιμετώπιση των περιστατικών πειρατείας, αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν στο συντονισμό των προσπαθειών του υπουργείου «προκειμένου να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα για την υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας».

Μάλιστα, τόνισε ότι μπορούν να γίνου αποδεκτές οι περισσότερες από τις ιδέες του κ. Βενιάμη, καθώς έχουν μια σοβαρή οικονομική και πολιτική βάση όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τη ναυτιλία.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων θα είμαστε σε επαφή με τον κ. Πρόεδρο, καθώς θα διαμορφώνουμε, και με τους άλλους Υπουργούς στο πλαίσιο της Κυβέρνησης οι οποίοι έχουν ευθύνη για τα θέματα αυτά και αναφέρομαι στον ΥΠ.Α.Α.Ν., τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το οριστικό σχέδιο νόμου το οποίο θα εισηγηθούμε στο υπουργικό συμβούλιο» τόνισε και σημείωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου θα δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί στο υπουργικό αμέσως μετά τις γιορτές και στη συνέχεια θα γίνει η κατάθεσή του στη Βουλή.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να υποστηριχθεί απ’ όλες τις πλευρές γιατί είναι μια μεγάλη συμβολή στην Εμπορική Ναυτιλία, στην ελληνική σημαία. Πάντως, σημείωσε ότι πρόκειται για δύσκολο νομοσχέδιο, που έχει πολλές πλευρές που χρειάζονται ερμηνείες.

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η ελληνική σημαία να έχει αυτό το νομοσχέδιο, διότι προστατεύουμε τη σημαία, θέλουμε να διατηρήσουμε την ελληνική σημαία, θέλουμε να προστατεύσουμε τους έλληνες ναυτικούς. Είναι ίσως το μεγαλύτερο μέλημα που εμείς θέλουμε, είτε για το αντίτιμο της Αγγλίας ή οποιοδήποτε στοιχείο ίσως δημοσιογραφικά να χει περισσότερο ενδιαφέρον. Εμάς μας αφορά η σημαία να παραμείνει ισχυρή» σημείωσε ο κ. Βενιάμης.

Δείτε αναλυτικά τη συνέτνευξη Τύπου ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr